Az 1957-ben alapított, a Budavári Művelődési Ház fenntartásában működő Ferenczy István Vizuális Műhely idén tölti be 62. életévét, és ezzel a főváros egyik legrégebb óta folyamatosan működő rajziskolájaként jegyzik szakmai berkekben.

A magyar képzőművészet számos híressé lett alakja fordult meg falai között mind diákként, mind tanárként egyaránt az elmúlt évtizedekben. Tanított itt Elekes Károly, Munkácsy-díjas festőművész , a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Gaál József, Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi docens, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára, valamint olyan kiemelkedő kortárs képzőművészek, mint Kopasz Tamás, Szotyori László, Dréher János és Marosits István szobrászművész.

Annak idején diákként a Ferenczy István Vizuális Műhelybe járt sokak mellett Szurcsik József Munkácsy-díjas festőművész, az egri Eszterházy Károly Főiskola Rajz Tanszékének docense és a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikai adjunktusa, valamint a külföldön is rendkívül sikeres grafikus, Drozdik Orsolya is.

2019 őszétől új helyszínen várja az érdeklődőket.